Ukraina stanset gassforsyningene fra Russland

EU raser.

STANSER GASSEN: Ukraina har stanset gassen som kom fra Russland i dag, slik at den ikke kommer videre til Europa. Bildet er fra gasstasjonen i Sudzha på grensa til Ukraina. Foto: REUTERS/SCANPIX
STANSER GASSEN: Ukraina har stanset gassen som kom fra Russland i dag, slik at den ikke kommer videre til Europa. Bildet er fra gasstasjonen i Sudzha på grensa til Ukraina. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russland gjenopptok tirsdag gassforsyningene til Europa, men få timer senere stanset Ukraina gassen på grunn av for dårlige russiske betingelser.

En talsmann for det ukrainske rørselskapet Naftogaz opplyste tirsdag ettermiddag at gassen ble stanset på grunn av «uakseptable transittforhold».

Det russiske energiselskapet Gazprom opplyste tidligere på dagen at 76 millioner kubikkmeter gass ble pumpet fra anlegg i Sibir tirsdag, i samsvar med en avtale framforhandlet av EU.

- Bryter alle avtaler

- I går trodde vi at døren for gassleveranser fra Russland til Europa var åpnet igjen, men nok en gang blir den stengt av Ukraina. Dette bryter med alle tidligere avtaler, sier Aleksandr Medvedev, viseadministrerende direktør i Gazprom.

- Det er åpenbart at det hele blir orkestrert i utlandet og ikke i Kiev, la Medvedev til og understreket at han refererte til en avtale mellom Ukraina og USA.

Han ville imidlertid ikke si hvilken avtale det dreier seg om.

Trolig skyldes den ukrainske stansen at Gazprom har nektet å bidra med ekstra gass Ukraina trenger for å holde trykket oppe i rørene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer