Krisemøte i FNs sikkerhetsråd

Ukraina tordner: - Russland angriper oss

De internasjonale reaksjonene er kraftige etter at Russland skjøt mot og tok kontroll over tre ukrainske marinefartøy. I kveld møttes FNs sikkerhetsråd til krisemøte.

KRISEMØTE: Spenningen mellom Ukraina og Russland øker etter at sistnevnte skjøt mot - og tok kontroll over - tre ukrainske marinefartøy i Svartehavet søndag. EU gikk raskt ut og ba partene om å umiddelbart trappe ned spenningsnivået - mandag møttes FNs sikkerhetsråd til krisemøte. Video: AP Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om buen har stått i spenn, er nå buestrengen i ferd med å ryke i forholdet mellom Russland og Ukraina, etter at førstnevnte skjøt mot - og tok kontroll over - tre ukrainske marinefartøy i Svartehavet søndag.

Ukraina sier Russland anholdt båtene deres ulovlig, mens Russland mener skipene var ulovlig i farvannet.

- Dette er ikke bra i det hele tatt, og er veldig, veldig alvorlig. Selv om Russland benekter dette, så er Russland og Ukraina i praksis i krig med hverandre. Samtidig tror jeg ikke situasjonen vil eskalere ytterligere, da ingen av partene ønsker det, sa Tor Bukkvoll, Russland-ekspert og seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), til Dagbladet tidligere i dag.

- Ukraina er fullstendig militært underlegen Russland. De har bare ti til femten krigsskip siden de mistet nesten hele marineflåten sin da Russland tok over Krim, fortsatte han.

Etter gårsdagens dramatiske utvikling gikk EU raskt ut og ba partene om å umiddelbart trappe ned spenningsnivået. Søndag kveld innkalte FNs sikkerhetsråd til krisemøte. Både Russland og Ukraina har bedt om møtet, som startet klokka 17.00 i dag, opplyser kilder til nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer