DESPERAT LETEAKSJON: Ukrainas ambassadør besøkte de overlevende i natt. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
DESPERAT LETEAKSJON: Ukrainas ambassadør besøkte de overlevende i natt. Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

Ukrainas ambassadør besøkte de overlevende

Etter raftingulykken i Sjoa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ukrainas ambassadør til Norge besøkte natt til søndag de ni overlevende etter raftingulykken i Sjoa.

Ambassadør Oleksandr Tsvietkov møtte ved midnatt natt til søndag de ni overlevende ukrainerne på forsamlingshuset Rindvang i Murudalen.

Der hadde han en lengre prat med dem, samt med kriseteam og andre som i løpet av kvelden og natten jobbet med å ta vare på de ni overlevende, skriver nettutgaven til Gudbrandsdølen Dagningen.

Kriseteamet fra Sel kommune jobbet hele natten med å ta vare på de ni ukrainerne, og politiet har også vært til stede for å bistå.

Ukrainas ambassadør returnerte til Oslo sent natt til søndag etter å ha vært innom operasjonssentralen i Gudbrandsdal politidistrikt for å bli nærmere orientert om ulykken.

Fire personer fra Ukraina døde i ulykken i elva Sjoa lørdag. De var i et følge på til sammen 13 personer. Tolv av de 13 satt i såkalte tomannskatarafter, som er oppblåsbare kajakklignende fartøy som er bundet sammen av en ramme. Den siste av ukrainerne var på land. Tre av de seks båtene kantret, og seks personer falt i vannet.

Årsaken til kantringen er ikke kjent, men området er svært farlig å rafte i. Ukrainerne var ikke kunder hos noen av de etablerte firmaene som tilbyr rafting i Sjoa. Trolig er det snakk om en gruppe som hadde med seg eget utstyr.

(NTB)

TRAGEDIE: Fire mennesker omkom i Sjoa i går. Her redningsmannskaper i aksjon på stedet. Foto: Einar Almehagen/GD
TRAGEDIE: Fire mennesker omkom i Sjoa i går. Her redningsmannskaper i aksjon på stedet. Foto: Einar Almehagen/GD Vis mer