PÅ FLUKT: Den styrtede presidenten Viktor Janukovitsj (bildet) er blitt anklaget for korrupsjon og for å ha stukket til seg statlige midler. Men avisen skriver at opposisjonspolitikeren Julia Timosjenko, Ukrainas rikeste mann Rinat Ahmetov og ekspresidentens sønn Olesandr Janukovitsj er blant dem som har selskaper i skatteparadiser. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin
PÅ FLUKT: Den styrtede presidenten Viktor Janukovitsj (bildet) er blitt anklaget for korrupsjon og for å ha stukket til seg statlige midler. Men avisen skriver at opposisjonspolitikeren Julia Timosjenko, Ukrainas rikeste mann Rinat Ahmetov og ekspresidentens sønn Olesandr Janukovitsj er blant dem som har selskaper i skatteparadiser. Foto: AP Photo/Pavel GolovkinVis mer

- Ukrainas elite har gjemt penger i skatteparadis

Den ukrainske eliten har gjemt unna pengesummer tilsvarende milliarder av euro i skatteparadis, ifølge den finske avisen Helsingin Sanomat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Velstående ukrainere har hundrevis av selskaper registrert i Sveits og Luxembourg. Dessuten er enorme beløp overført til kontoer i Liechtenstein, Nederland, Kypros og Østerrike, skriver avisen lørdag.

Den styrtede presidenten Viktor Janukovitsj er blitt anklaget for korrupsjon og for å ha stukket til seg statlige midler. Men avisen skriver at opposisjonspolitikeren Julia Timosjenko, Ukrainas rikeste mann Rinat Ahmetov og ekspresidentens sønn Olesandr Janukovitsj er blant dem som har selskaper i skatteparadiser.

En gransking som den britiske organisasjonen Tax Justice Network har gjort, viser at minst 120 milliarder euro er blitt flyttet ut av Ukraina i årene fra 1990 til 2010.

(NTB)