18 drept

Ukrainas innenriksminister omkom i styrt

Helikopter krasjet ved barnehage.

STYRT: Et luftfartøy skal ha styrtet i Brovary, en østlig drabantby i Kyiv, Ukraina. Det melder flere medier. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denys Monastyrskyj (42), Ukrainas innenriksminister, ble drept i helikopterstyrten utenfor Kyiv i morges, melder Reuters, som siterer en ukrainsk politisjef.

Alle om bord i helikopteret, inkludert viseinneriksministeren og statssekretæren i innenriksdepartementet, mistet livet i styrten, ifølge Anton Gerasjtsjenko, rådgiver i departementet.

OMKOM: Innenriksminister Denys Monastyrskyj (42). Foto: Sergej Supinskyj / AFP / NTB
OMKOM: Innenriksminister Denys Monastyrskyj (42). Foto: Sergej Supinskyj / AFP / NTB Vis mer

Monastyrskyj og staben hans fløy sammen med den lokale redningstjenesten, opplyser han videre.

Helikopteret var på vei til fronten i krigen mot Russland, melder president Volodymyr Zelenskyjs kontor.

- Stort tap

Totalt 18 personer er omkommet, ifølge politiet, blant dem 3 barn, melder lokale medier. 29 er skadd, blant dem 15 barn. Politiet opplyser videre at 9 av de omkomne var om bord i helikopteret.

- Jeg sender mine dypeste medfølelse til familie og venner av Denys, Jevhenij [Jenin, viseinnenriksminister] og alle de andre familiene til dem som ble drept i denne forferdelige katastrofen, skriver den profilerte rådgiveren.

- Det er et stort tap for landet, skriver Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal på Telegram.

Årsaken til styrten er ikke kjent. Det foreligger ikke opplysninger om et militært angrep på det aktuelle tidspunktet.

- Etterforskere forsøker å komme til bunns i årsaken til denne tragedien. Vi kommer snart til å finne ut av om dette var sabotasje, en teknisk feil, brudd på luftfartsregler, skriver Gerasjtsjenko.

- Mest sannsynlig ulykke

- Dette er veldig langt fra frontlinjene, og jeg tror det er sannsynlig at helikopteret har blitt truffet tilfeldig. Mest sannsynlig er det en ulykke, enten en teknisk feil eller en pilotfeil. Det vil nok kreve en lengre undersøkelse å finne svaret på, sier oberstløytnant Geir Hågen Karlsen til Dagbladet.

Tidligere bekreftet Kyiv-guvernør Oleksyj Kuleba at et helikopter har styrtet ved siden av en barnehage og et bolighus i Brovary, og bekreftet personskade.

Brovary er en østlig drabantby til hovedstaden med ca. 100 000 innbyggere.

VOLDSOM BRANN: Styrten skapte en voldsom brann på åstedet.
VOLDSOM BRANN: Styrten skapte en voldsom brann på åstedet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer