NÆR FULL KONTROLL: Prorussiske separatister var tirsdag i ferd med å ta full kontroll over byen Luhansk øst i Ukraina. Foto: Reuters / NTB Scanpix
NÆR FULL KONTROLL: Prorussiske separatister var tirsdag i ferd med å ta full kontroll over byen Luhansk øst i Ukraina. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Ukrainas president ber politisjefer gå av

Mener de ikke gjør plikten sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prorussiske separatister var tirsdag i ferd med å ta full kontroll over byen Luhansk øst i Ukraina. Det blir meldt om skyting med automatvåpen mot politihovedkvarteret i byen.

Rundt 20 væpnede angripere skjøt mot politihovedkvarteret og kastet tre sjokkgranater inn i bygningen i et forsøk på å trenge seg inn, ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået Reuters.

De forsøkte også å få det lokale politiet til å gi fra seg våpnene sine.

Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov krevde tirsdag kveld at politisjefene i Donetsk og Luhansk fratas sine stillinger. Han mener mange i politiet i den østlige delen av landet har vist seg udugelige og ikke gjør sin plikt.

Tok bygninger Etter først å ha tatt over de lokale myndighetenes hovedkvarter tidligere tirsdag, tok separatistene senere over kontorene til statsadvokaten og fjernsynssenteret i byen.

En fotograf fra Reuters observerte separatister inne på statsadvokatembetets kontor. Væpnede menn kontrollerte inngangen til fjernsynssenteret.

De væpnede mennene sa de hadde kontroll over bygningen. Nyhetsbyrået Interfax meldte om brenning av ukrainske flagg.

Stormet En menneskemengde på over 3000 prorussiske demonstranter stormet tidligere en regional administrasjonsbygning i Luhansk. AFP-reportere på stedet var øyenvitner til hendelsen.

Omtrent 20 personer med metallstenger gikk løs på vinduer for å komme inn i bygningen. Resten av folkemengden ventet utenfor før de ble sluppet inn. Bygget var ikke beskyttet av politiet.

For tre uker siden tok prorussiske aktivister over det lokale SBU-bygget, som huser sikkerhetsstyrker, i Luhansk.

Det bor om lag 465 000 innbyggere i den østukrainske byen.

(NTB)