Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukrainas president ber regjeringen gå av

- Ikke tid til nytt valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainas president Petro Porosjenko ber statsminister Arsenij Jatsenjuk om å gå av og sier landet ikke har tid til å holde noe nytt valg.

- For å kunne gjenopprette tillit til regjeringen har presidenten bedt riksadvokaten og statsministeren om å gå av, sier Porosjenkos talsmann Svjatoslav Tsegolko på Twitter tirsdag ettermiddag.

Uttalelsen fra Porosjenko kommer i forkant av en varslet mistillitsavstemning mot regjeringen i nasjonalforsamlingen. Statsminister Arsenij Jatsenjuk skulle tirsdag møte i nasjonalforsamlingen for å redegjøre for regjeringens reformarbeid.

Partiet til president Petro Porosjenko varslet samme formiddag at det vil stemme for mistillitsforslaget.

Det internasjonale pengefondet (IMF) truet i forrige uke med å holde tilbake neste utbetaling av et kriselån som i alt lyder på nesten 150 milliarder kroner. Årsaken er at landet ikke har gjennomført reformer som IMF har satt som en betingelse for lånet. I tillegg er det gjort for lite for å få bukt med den utbredte korrupsjonen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media