Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukrainas president lover endring av grunnloven

Etter møte med USAs assisterende utenriksminister.

MØTTES I DAG: Ukrainas president Viktor Janukovitsj og USAs assisterende utenriksminister, Victoria Nuland. Foto: Mykhailo Markiv / EPA / NTB scanpix
MØTTES I DAG: Ukrainas president Viktor Janukovitsj og USAs assisterende utenriksminister, Victoria Nuland. Foto: Mykhailo Markiv / EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainas president Viktor Janukovitsj sier etter et møte med USAs assisterende utenriksminister, Victoria Nuland, at han vil gjennomføre grunnlovsreform.

Den EU-vennlige opposisjonen i Ukraina har hatt dette som et av sine aller viktigste krav. Særlig viktig er det at flere av presidentens fullmakter skal overføres til nasjonalforsamlingen.

I en erklæring fra presidenten heter det at han «støtter en raskest mulig gjennomføring av grunnlovsreformer». Han har også forsikret USA assisterende utenriksminister at han er tilhenger av «dialog og kompromiss» i forholdet til opposisjonen.

(NTB)

Hele Norges coronakart