Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukrainas president sjukemeldt

Midt i landets dype krise har Ukrainas president, Viktor Janukovitsj, sjukemeldt seg med influensa.

KRISEFEBER: Ukrainas president, Viktor Janukovitsj (til venstre) hilser på EUs utvidelseskommissær, Stefan Füle, som kom for å drøfte landets krise. Nå har president Janukovitsj pådratt seg influensa og høy feber, mens krisa herjer på alle kanter. Foto: REUTERS / Andrei Mosienko / Presidentens pressekontor
KRISEFEBER: Ukrainas president, Viktor Janukovitsj (til venstre) hilser på EUs utvidelseskommissær, Stefan Füle, som kom for å drøfte landets krise. Nå har president Janukovitsj pådratt seg influensa og høy feber, mens krisa herjer på alle kanter. Foto: REUTERS / Andrei Mosienko / Presidentens pressekontor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Janukovitsjs kontor melder torsdag at presidenten har fått en akutt form for influensa med høy feber og derfor blir sjukemeldt.

Janukovitsj står midt oppe i en kamp for å overleve som president. Store folkemengder har i flere måneder okkupert sentrale deler av Kiev for å kreve at han går av.

Umiddelbart er det ikke klart hvordan dette vil påvirke den akutte politiske krisa i landet. Hvis Janukovitsj, som spiller en hovedrolle i den pågående politiske maktkampen, er satt ut av spill, trenger han en stedfortreder. Men statsminister Mykola Azarov gikk av tirsdag for å bane veien for «fredelige løsninger», som han sa.

Flere politiske analytikere tror Janukovitsj sparket Azarov og lot ham stå igjen som den ansvarlige syndebukken for de omfattende opptøyene i landet.

Med Janukovitsj også satt ut av spill er det et åpent spørsmål hvem som nå leder landets utøvende makt.

(NTB-AFP-Dagbladet)


Hele Norges coronakart