Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukrainas president tilbake på jobb

Men demonstrantene krever fremdeles Viktor Janukovitsj' avgang.

HARDT PRESSET:  Ukrainas president, Viktor Janokovitsj, ble sykemeldt like før helga. Men skal i dag være på vei tilbake fra jobb, melder BBC. Foto: Alexander Klein/Afp/Scanpix
HARDT PRESSET: Ukrainas president, Viktor Janokovitsj, ble sykemeldt like før helga. Men skal i dag være på vei tilbake fra jobb, melder BBC. Foto: Alexander Klein/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før helga ble det klart at den hardt pressede presidenten i det demonstrerende Ukraina, Viktor Janokovitsj, ble sykemeldt. På grunn av influensa.

Nå er han på vei tilbake til jobb, samtidig som demonstrantene fortsetter å kreve hans avgang, melder BBC. Fra presidentkontoret meldes det at deres sjef har hatt feber og pusteproblemer, men at han nå føler seg frisk nok til å gå tilbake på jobb.

Krever presidentens avgang I løpet av helga har tusenvis av ukrainere fortsatt å demonstrere på Maidan-plassen i hovedstaden, Kiev.

Samtidig har opposisjonslederen, Dimitri Bulatov, vært i Litauen, der han har fått medisinsk behandling. I forrige uke sa Bulatov at han hadde blitt kidnappet og torturert.

Løfte om støtte Den ukrainske opposisjonen er ved godt mot, og ble oppmuntret til ytterligere demonstrasjoner etter å ha fått løfte om støtte fra EU og USA. Denne helga fikk landets opposisjonsledere, deriblant boksemesteren Vitalij Klitsjko, løfte om støtte fra flere vestlige politiske topper, deriblant USA utenriksminister John Kerry, under sikkerhetskonferansen i München.

- Det er veldig irriterende at Janukovitjs ikke hører på oss, sier Oksana Hodakivska, tannlege og en av flere tusen aktivister søndag ettermiddag samlet seg på Uavhengighetsplassen i sentrum av Kiev for å delta i en ny massedemonstrasjon.

- Han burde trekke seg sammen med nasjonalforsamlingen dersom han ønsker en fredelig løsning, fortsetter hun.

Hele Norges coronakart