Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukrainas regjering kastet

Nasjonalforsamlingen i Kiev vedtok i formiddag med knapt flertall mistillit til regjeringen. Dermed kan opposisjonen har vunnet en avgjørende seier etter skandalevalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med 229 stemmer - bare tre stemmers overvekt - har nasjonalforsamlingen i Ukraina vedtatt mistillitsforslaget mot regjeringen.

Den dramatiske voteringen reverserer dermed gårsdagens avstemning, som ikke fikk flertall for mistillitsforslaget.

I praksis vil det si at den sittende regjeringen under statsminister Viktor Janukovic må gå av, og en interimregjering overtar inntil en ny kan komme på plass.

Moralsk vil det bety mye mer, da det betyr et flertall mot den sittende regjeringen, og at tilstrekkelig mange delegater i nasjonalforsamlingen har tatt signalene fra folket i gatene.

Dagens mistillitsvedtak kom bare minutter etter at avtroppende president Leonid Kuchma erklærte at han nå støtter en helt ny valgrunde i landet. Men opposisjonen krever at valgets siste runde, der det mistenkes at juks førte til Janukovics seier, skal avholdes på nytt - ikke hele valget.

image: Ukrainas regjering kastet
FRIHETSSTATUEN: Tusenvis av ukrainere samlet seg på torget midt i sentrum i Kiev i går kveld. I dag vant de en seier da nasjonalforsammlingen kastet regjeringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media