Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukrainas statsminister, Azarov, går av

Ukrainas statsminister, Mykola Azarov, har gått av, opplyser landets regjering.

GÅR AV: Ukrainas statsminister, Mykola Azarov, har valgt å trekke seg. Det er en skjebnedag for landet. Foto: REUTERS / Scanpix / Denis Balibouse
GÅR AV: Ukrainas statsminister, Mykola Azarov, har valgt å trekke seg. Det er en skjebnedag for landet. Foto: REUTERS / Scanpix / Denis Balibouse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har tatt en personlig beslutning om å be presidenten i Ukraina akseptere min avskjed fra stillingen som statsminister for å skape ytterligere muligheter for et politisk kompromiss og en fredelig løsning på krisa, sier statsministeren i en pressemelding.

Meldingen kom i samme øyeblikk som Nasjonalforsamlinga innledet et ekstraordinært møte for å drøfte ei rekke krav fra opposisjonen i et forsøk på å løse den politiske krisa.

Azarov forklarer, gjennom sin pressetjeneste, at han går av på grunn av farene for økonomien etter måneders uro.

Mandag møtte president Viktor Janukovits tre framtredende ledere for opposisjonen. Janukovitsj gikk da med på å avskaffe de omstridte lovene om demonstrasjoner i gatene. Han åpnet også for å løslate fengslede demonstranter.

(NTB-AFP-DPA)

Hele Norges coronakart