Ukrainsk bussjåfør frifunnet for uaktsomt drap i Valldal

Dømmes for å ha kjørt uforsiktig.

OMKOM: En person omkom og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på Rv 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OMKOM: En person omkom og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på Rv 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ukrainske sjåføren som kjørte en turistbuss utfor veien i Valldal i Møre og Romsdal i slutten av juli, frifinnes for uaktsomt drap, men dømmes for å ha kjørt uforsiktig.

- Retten har etter en samlet vurdering funnet det bevist at sammenstøtet mellom bussen og personbilen påførte bussens styresnekke en upåregnelig skade, slik at tiltalte ikke fikk kontroll over bussen. Bussens videre ferd mot venstre før den traff autovernet i motsatt kjøreretning og veltet var således et slikt ekstraordinært og uforutsett hendelsesforløp som ikke kan bebreides tiltalte, står det i dommen fra Sunnmøre tingrett, ifølge NRK.

En mann omkom og 14 personer ble skadd da den ukrainske turistbussen med 41 mennesker om bord kjørte av fylkesvei 63 ved Grønning i Norddal kommune lørdag 30 juli.

Ifølge Sunnmørsposten er bussjåføren frikjent for drapstiltalen og erstatningskravet, men han dømmes til fengsel i 30 dager for brudd på veitrafikkloven. Mannen har sittet 94 dager i varetekt allerede.

Bussjåføren mister også føreretten i Norge i ett år fra 30. juli 2016.

- Retten har kommet fram til at tiltalte ikke kjørte tilstrekkelig aktpågivende og varsomt da han møtte personbilen, noe som medførte at kjøretøyene støtte sammen, heter det i dommen.

(NTB)