Ukrainsk etterretning: Russland endrer taktikk

Russland har begynt å endre taktikk i bombingen av Ukraina, hevder Ukrainas militære etterretning GUR.

SKAL HA ENDRET TAKTIKK: Russlands president Vladimir Putin, her fotografert i forbindelse med nyttårstalen. Foto: Mikhail Klimentjev / Sputnik via AFP / NTB
SKAL HA ENDRET TAKTIKK: Russlands president Vladimir Putin, her fotografert i forbindelse med nyttårstalen. Foto: Mikhail Klimentjev / Sputnik via AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endringen skal angivelig skyldes svært lave våpenlagre, og innebære at russerne har begynt å bruke ulike kombinasjoner av iranske droner, eldre missiler, ballistiske missiler og modifiserte S-300-missiler.

Hoveddirektoratet for etterretning, underlagt det ukrainske forsvarsdepartementet, registrerer angivelig hyppige russiske forsøk på å skaffe forsyninger av ammunisjon fra andre land.

- Vi ser effekten av økonomiske sanksjoner på Russland. De prøver å omgå dem og importere komponenter, men det er ikke så enkelt, sier GUR-talsmann Vadim Skibitskij i en uttalelse.

Til tross for utfordringene med våpenanskaffelser hevder han videre at produksjonen av missiler holdes i gang i Russland.

- Vi finner nå fragmenter av missiler produsert i siste kvartal av 2022. De blir produsert og umiddelbart sendt videre til troppene for å utføre angrep mot oss, sier Skibitskij.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer