Ukrainsk fly fortsatt ikke funnet

ATEN (NTB-AP-Reuters): Greske letemannskaper tok i kveld pause i letingen etter det savnede ukrainske flyet på grunn av mørke og dårlig vær, men ville trappe opp letingen ved daggry i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kilde i det greske forsvarsdepartementet sa at 2000 soldater vil bli satt inn i letearbeidet i morgen, dobbelt så mange som tidligere. Leteaksjonen er komplisert på grunn av snø, lavt skydekke og ulendt terreng.

Flyet, en russisk-bygd Jakovlev-42, forsvant fra radarskjermene i Tessaloniki fem minutter før det skulle lande sent i går kveld. Flyet hadde 70 mennesker om bord, og kom fra Odessa ved Svartehavet.

Olympus

Letingen var konsentrert om et fjellområde fem mil sørvest for Tessaloniki, rundt det snøkledte, 2917 meter høye Olympus-fjellet. Både militære mannskaper og frivillige fra lokalbefolkningen deltok.

To fly av typen C-130 deltok også i letingen, og skip fra den greske marinen var på utkikk etter eventuelle vrakrester vest i Egeerhavet.

Flyet befant seg ca 15 kilometer fra flyplassen da det forsvant. Det ble borte omkring klokken 20.15 norsk tid onsdag kveld, og i den siste meldingen fra piloten het det at det holdt en høyde på 3800 fot. En gresk fjernsynsstasjon meldte at en skogvokter hadde hørt en eksplosjon på det aktuelle tidspunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer