Ukrainsk fly fortsatt ikke funnet

ATEN (NTB-AP-Reuters): Greske letemannskaper tok i kveld pause i letingen etter det savnede ukrainske flyet på grunn av mørke og dårlig vær, men ville trappe opp letingen ved daggry i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kilde i det greske forsvarsdepartementet sa at 2000 soldater vil bli satt inn i letearbeidet i morgen, dobbelt så mange som tidligere. Leteaksjonen er komplisert på grunn av snø, lavt skydekke og ulendt terreng.

Flyet, en russisk-bygd Jakovlev-42, forsvant fra radarskjermene i Tessaloniki fem minutter før det skulle lande sent i går kveld. Flyet hadde 70 mennesker om bord, og kom fra Odessa ved Svartehavet.

Olympus

Letingen var konsentrert om et fjellområde fem mil sørvest for Tessaloniki, rundt det snøkledte, 2917 meter høye Olympus-fjellet. Både militære mannskaper og frivillige fra lokalbefolkningen deltok.

To fly av typen C-130 deltok også i letingen, og skip fra den greske marinen var på utkikk etter eventuelle vrakrester vest i Egeerhavet.

Flyet befant seg ca 15 kilometer fra flyplassen da det forsvant. Det ble borte omkring klokken 20.15 norsk tid onsdag kveld, og i den siste meldingen fra piloten het det at det holdt en høyde på 3800 fot. En gresk fjernsynsstasjon meldte at en skogvokter hadde hørt en eksplosjon på det aktuelle tidspunktet.

Nytt forsøk

Flyet var et charterfly som kom fra Odessa i Ukraina. Passasjerene reiste opprinnelig fra hovedstaden Kiev i en Boeing 737, men måtte bytte fly i Odessa på grunn av tekniske problemer.

Flyet fløy over Tessalonikis flyplass en gang og fikk tillatelse til å gjøre et nytt forsøk på å lande. Flygeren meldte ikke om problemer. Det var 33 grekere, 25 ukrainere, to polakker, en tysker og en russer om bord i flyet.

Ifølge greske medier var over halvparten av passasjerene grekere på vei hjem fra arbeid i Ukraina til julefeiring i Hellas, mens resten var fra Ukraina. Det var to spedbarn og fire andre mindreårige blant passasjerene.

Slektninger av passasjerene som strømmet til flyplassen, ble fortalt at en ulykke ikke kunne bekreftes. I det lengste holdt flyplassmyndighetene muligheten åpen for at flyet kunne ha nødlandet et annet sted.