Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukrainsk flyvrak funnet i fjellskråning

ATEN (NTB-AP-Reuter): Vraket av et savnet ukrainsk passasjerfly er lokalisert, meldte greske medier i dag. Et gresk militært helikopter skal ha funnet vrakrestene i en fjellskråning nord for byen Tessaloniki.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter Jak 42-flyet med 70 mennesker ombord har vært konsentrert i fjellområdene der flyet befant seg da det plutselig ble borte fra radarskjermene under innflygning til Tessaloniki onsdag.

Vraket ble observert i en skråning ved foten av Olympus-fjellkjeden. Redningsmannskaper forsøker nå å ta seg fram til ulykkesstedet i 1.100 meters høyde nær Fotina. Fotina er om lag sju mil sørvest for Tessaloniki.

- Det vi først og fremst er opptatt av nå, er om det fins overlevende i flyvraket, sa den greske ministeren for Makedonia og Trakia, Philippos Petsalnikos.

- Helikopterbesetningen så bare vrakrester i et dypt skar, og det var helt dekket av snø, fortalte en tjenestemann i forsvarsdepartementet.

I opptaket av samtalen mellom flytårnet i Tessaloniki og Jak 42-maskinen før det forsvant, virker flygeren desorientert. Han kan ha trodd at flyet hadde passert de høye fjelltoppene sørvest for Tessaloniki under innflygningen til flyplassen.

Vrakfunnet skjedde under enn en time etter at et gresk Hercules C130 som deltok i letingen, forulykket med fire eller fem mennesker om bord. Det militære transportflyet fløy rett inn i en fjellvegg nær Aten kort etter at det gikk på vingene lørdag morgen, opplyste det greske forsvarsdepartementet. Trolig har ingen overlevd ulykken. Redningsmannskaper er på vei også til dette ulykkesstedet.

Letingen etter det ukrainske flyet i fjellområdet i Nord-Hellas har vært vanskelig på grunn av snø og tåke. Vraket ble observert under en kortvarig oppklarning i været.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!