Ukrainsk influenser refses: - Avslørte lokasjon

Få timer før en medisinsk klinikk ble angrepet i den ukrainske storbyen Dnipro, ba en influenser om donasjoner til de skadde, ukrainske soldatene som oppholdt seg der. Nå anklages hun for å ha delt sensitiv informasjon med russerne.

I HARDT VÆR: Den ukrainske influenseren Anna Alkhim får gjennomgå etter å ha delt et innlegg med lokasjonen til den medisisnke klinikken i Dnipro. Få timer etter ble den nemlig angrepet av russiske missiler. Skjermdump: Instagram
I HARDT VÆR: Den ukrainske influenseren Anna Alkhim får gjennomgå etter å ha delt et innlegg med lokasjonen til den medisisnke klinikken i Dnipro. Få timer etter ble den nemlig angrepet av russiske missiler. Skjermdump: Instagram Vis mer
Publisert

Fredag ble en medisinsk klinikk i den ukrainske storbyen Dnipro rammet av et russisk missilangrep. Klinikken behandlet blant andre skadde, ukrainske soldater.

Totalt er nå fire personer døde og mer enn 30 skadd etter angrepet, skriver Kyiv Independent. Alle fire var ansatte.

Nå får en ukrainsk influenser kritikk for å ha avslørt klinikkens lokasjon få timer i forveien.

Delte innlegg

Det er ukrainske Anna Alkhim som av flere nå anklages for å ha delt klinikkens lokasjon og på denne måten «bidratt» til det russiske angrepet.

Alkhim har over 600 000 følgere på Instagram. Få timer før angrepet postet hun et innlegg hvor hun ba følgerne sine om å donere klær og mat til klinikken.

I innlegget skrev hun også at denne klinikken blant annet behandlet ukrainske soldater og i hvilke av byggene de ukrainske soldatene oppholdt seg, skriver flere ukrainske medier.

Flere lokale medier har hevdet at det var denne informasjonen som gjorde det mulig for russerne å rette angrepet direkte mot klinikken.

I en video fra byen kort tid etter, kunne man se en ødelagt bygning med røyk som steg opp, mens det sto hjelpearbeidere ved siden av. Mye av toppetasjen av det som synes å være et tre etasjer høyt bygg, var hardt skadd. Det samme var biler som sto parkert i nærheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer