Ukrainsk jagerfly skutt ned i Luhansk

Skutt ned av prorussiske separatister, opplyser myndighetene i Kiev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ukrainsk jagerfly er skutt ned av prorussiske separatister over Øst-Ukraina, opplyser myndighetene i Kiev.

Det skal være snakk om en MiG-29 som har blitt skutt ned over byen Luhansk natt til søndag, sier den millitære talspersonen Oleksiy Dmytrashkivskij til nyhetsbyrået Reuters.

Piloten klarte å skyte seg ut av flyet før det styrtet,og skal være uskadd.

- Han ble funnet etter en leteaksjon og er i sikkerhet, opplyser talsmann Oleksij Dmitrasjivskij.

De prorussiske separatistene i Luhansk har ikke kommentert saken, melder NTB.

Nedskytingen skjedde noen timer før det planlagte møtet mellom utenriksministrene fra Ukraina, Russland, Tyskland og Frankrike i Berlin.

På møtet skal utenriksministrene forsøke å finne ut av hvordan de kan få roet ned den spente situasjonen i Øst-Ukraina
Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier sier i et intervju med avisen Bild at han håper at møtet vil få satt en stopper for de blodige kampene i Øst-Ukraina samt gjøre det mulig å få sendt nødvendig humanitær hjelp til berørte områder.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er 1.200 mennesker drept i kamper mellom ukrainske styrker og prorussiske separatister i Øst-Ukraina de siste månedene.

Samtidig sier en av separatistlederne i Øst-Ukraina at Russland har forsynt ham med 1.200 veltrente soldater og 150 pansrede kjøretøy, blant dem 30 stridsvogner.

Separatistlederen Aleksandr Zakhartsjenko, som er «statsminister» i den selvproklamerte Folkerepublikken Donetsk, sier dette i en videointervjusom ble lagt ut fredag, melder Reuters.

Soldatene har ifølge Zakhartsjenko mottatt fire måneders trening i Russland og kan gi krigen mot de ukrainske regjeringsstyrkene en ny vending.

- Vi får flere kjøretøyer, annet militært materiell og topptrente soldater fra Russland. De slutter seg til oss i et svært avgjørende øyeblikk, sier han i opptaket.