PÅGREPET:Den ukrainske politikeren Aleksej Gontsjarenko ble pågrepet av russisk politi i forkant av minnemarsjen for den drepte opposisjonslederen Boris Nemtsov i Moskva søndag. Han ble løslatt etter noen timer.AFP PHOTO/ ALEXEY KRAVTSOV
PÅGREPET:Den ukrainske politikeren Aleksej Gontsjarenko ble pågrepet av russisk politi i forkant av minnemarsjen for den drepte opposisjonslederen Boris Nemtsov i Moskva søndag. Han ble løslatt etter noen timer.AFP PHOTO/ ALEXEY KRAVTSOVVis mer

Ukrainsk politiker pågrepet før Moskva-marsj

En ukrainsk politiker ble pågrepet av russisk politi i forkant av minnemarsjen for den drepte opposisjonslederen Boris Nemtsov i Moskva søndag. Han ble løslatt etter noen timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet har pågrepet meg, skrev Aleksej Gontsjarenko på sin Facebook-side søndag formiddag.

- Jeg ropte ingenting, bar ikke på banner eller flagg. De bare tok meg på grunn av T-skjorta min, som hadde bilde av Nemtsov og teksten «helter dør aldri», skrev han videre.

Søndag kveld opplyste den ukrainske presidenten Petro Porosjenko på sin Twitter-konto at Gontsjarenko var løslatt og at han befant seg inne i den ukrainske ambassaden i Moskva.

(NTB)