Ukrainske styrker
rykker fram

Den siste tida har Ukraina satt inn en offensiv for å ta tilbake kontrollen over Kherson. Nå har de tatt fire nye landsbyer sør i landet.

RUSSISKE TREFNINGER: Arbeidere undersøker skadene etter et russisk angrep mot byen Mykolaiv, sør i Ukraina. Foto: Dimitar DILKOFF / AFP
RUSSISKE TREFNINGER: Arbeidere undersøker skadene etter et russisk angrep mot byen Mykolaiv, sør i Ukraina. Foto: Dimitar DILKOFF / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainske styrker skal ha tatt tilbake kontrollen over fire småbyer i nærheten av Kherson, sør i Ukraina.

- Operasjonen begynte på natta, med kraftig beskytning av russiske stillinger, uttaler en ukrainsk militærkilde til CNN.

De frigjorte tettstedene skal være Nova Dmytrivka, Arkhanhel's'ke, Tomyna Balka og Pravdyne.

Flere medier melder nå at en ukrainsk offensiv er i gang for å ta tilbake kontrollen over byen Kherson, som for tida er okkupert av russiske styrker.

Den siste tida har Ukraina satt inn en offensiv for å ta tilbake kontrollen over Kherson, som falt i russiske hender tidlig etter invasjonen 24. februar.

- Vi har nå frigjort fire landsbyer. Førstelinjen av det russiske forsvaret er brutt tre steder. Mange av dem ble drept eller tatt til fange.

Målet med operasjonen er Kherson, uttaler den ukrainske kilden.

De ukrainske styrkene har begynt å gjenerobre Kherson-regionen, opplyser Natalia Humeniuk, talsperson for Ukrainas militære styrker i sør. Dette skriver The Guardian.

Mandag skal de ukrainske styrkene ha startet en offensiv sør i Ukraina.

- Russiske styrker ønsker ikke å gå til angrep, uttalte Humeniuk.

Litt etter klokka 22 meldes det at russiske styrker skyter missiler fra Krim-halvøya, rettet mot de ukrainske stillingene i nærheten av Kherson.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer