Ukultur i Høyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Fire personer i Oslo Høyres økonomistyre driver stort innen eiendom i byen. Men de nekter å opplyse hvor store bidrag de gir til partiet. Det samme gjelder andre bidragsytere. For det er bare landspartiene som har plikt til å offentliggjøre gaver på over 20000 kroner. På lokalplanet er det fritt fram.
  • Oslo Høyre, som ledes av finansminister Per-Kristian Foss, bør snarest rydde opp i denne ukulturen. Velgerne har krav på å få vite om næringsaktører innen bygge- og restaurantbransjen er bidragsytere til byens dominerende parti. Med sitt hemmelighold åpner Høyre også for å omgå loven på landsbasis. Lokallagene kan jo pøse så mye penger de vil inn i moderpartiets kasse. I Oslo så vi for vel ti år siden hvordan en slik vennekultur endte i politisk skandale. Men Høyre har åpenbart ikke lært noen ting. I det minste burde partiet sørge for at det ikke skapes grunnlag for spekulasjoner om at noen kan kjøpe seg politisk gunst. Samme regler må gjelde for lokalpartiene som på riksplanet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer