Leirstein ute av Frp - partihøvding Hagen er lei seg

- Ulf er blitt hetset

Carl I. Hagen hyller Ulf Leirsteins innsats for Fremskrittspartiet og anklager mediene, deriblant Dagbladet, for hets.

LEI SEG: Partihøvding Carl I. Hagen beklager at Ulf Leirstein er ute av Fremskrittspartiet. Her avbildet på Karl Johan ved en tidligere anledning. Foto: Morten Rakke/Dagbladet.
LEI SEG: Partihøvding Carl I. Hagen beklager at Ulf Leirstein er ute av Fremskrittspartiet. Her avbildet på Karl Johan ved en tidligere anledning. Foto: Morten Rakke/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde håpet at han ikke skulle melde seg ut av partiet. Samtidig har jeg stor forståelse for at han gjør det, med all hets i mediene, sier Hagen til Dagbladet.

Fredag ble det klart at Leirstein melder seg ut av Frp etter 30 år som partimedlem. Samtidig ble det kjent at partiet har fått et nytt varsel mot Leirstein, knyttet til hendelser flere år tilbake i tid.

- Hva er årsaken til at dette dukker opp nå? Er det et forsøk på å stoppe renominasjon av Ulf, slik man i Arbeiderpartiet har prøvd å knekke Giske? spør Hagen.

- Hets

Til tross for at organisasjonsutvalget hadde et nytt varsel mot Leirstein til behandling inntil han sa opp partimedlemskapet, og selv om han selv har beklaget og sagt at han «har gått over streken», mener Hagen at det er på sin plass å bruke ordet «hets» om medienes håndtering.

- Det er greit å skrive om sakene når de oppstår, men når den som blir hengt ut, beklager og trekker seg fra alle sine tillitsverv, er det et spørsmål om hva som skal til for å unngå at disse gamle sakene stadig dukker opp på nytt, sier Hagen.

- Han har gjort noe dumt, men skal det ødelegge resten av livet hans? Er det i realiteten en livstidsstraff pressen etterspør? fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.