Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulf Hammern får ikke erstatning

Ulf Hammern, som ble frikjent i Bjugn-saken, får ikke erstatning fra staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hammern hadde stevnet staten ved Justisdepartementet for 1,7 millioner kroner i erstatning, oppreisning og dekning av saksomkostninger, pluss renter fra 1995, til sammen cirka 3,2 millioner kroner.

Sør-Trøndelag tingrett mener at Hammern enten skulle ha begjært erstatningssaken gjenopptatt innen fem år eller krevd erstatning under behandlingen i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i fjor. Siden han ikke gjorde det, har domstolen avvist erstatningskravet, skriver VG.

Ulf Hammern ble i 1993 tiltalt for seksuelt misbruk av ti barn i barnehagen hvor han jobbet i Bjugn. Han ble frifunnet i Frostating lagmannsrett i 1994, men året etter bestemte lagmannsretten at Hammern bare skulle få en begrenset erstatning, fordi de mente at han ikke hadde klart å bevise sin uskyld. Han fikk dermed et erstatningsbeløp på til sammen 170.000 kroner.

I februar i fjor ble saken behandlet i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Der fikk Hammern medhold i at den norske staten hadde gjort seg skyldig i brudd på menneskerettighetene fordi de ikke behandlet ham som uskyldig trass i frifinnelsen. (©NTB)

LANG SAK: Ulf Hammern fotografert på den internasjonale flyplassen i Frankfurt på vei hjem etter å ha besøkt Den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media