Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulik lønn for likt arbeid

Undersøkelsene utført av postdoktor Ole Skalpe ved Handelshøgskolen BI viser store lønnsforskjeller, også når kvinner velger å innta de mannsdominerte lederjobbene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnelige ledere i private bedrifter får kun 72 prosent av det deres mannlige kolleger får i lønn.Kvinner blir ledere i bransjer med liten lønnsomhet og lave lønninger.I typisk kvinnedominerte butikker som selger klær, sko, interiør og gaver, tjener kvinnelige ledere 76 prosent av det mannlige ledere i samme type forretninger gjør.Forskjellene i kvinne- og mannelønn reduseres om de kvinnelige lederne har eierandeler i bedriftene.

Undersøkelsen som presenteres i ukeavisa Mandag Morgen er gjort på grunnlag av 17 797 norske private foretak. Alle foretakene er aksjeselskap, har fem eller flere ansatte og en omsetning på mer en en million kroner. Om lag ti prosent av lederne i de utvalgte bedriftene er kvinner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling