Ullbombe på rømmen

I seks år har sauen «Shrek» unngått ullsaksa før han denne uka ble fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den ti år gamle rømlingen «Shrek» stakk av på beite for seks år siden, og har unngått innhenting og sauesaks siden. Men fredag var det slutt. Ullbomba fra New Zealand ble til slutt oppdaget og fanget inn av sauegjeteren Daniel Devine torsdag. Da var rømlingen rett og slett ikke til å kjenne igjen.

27 kilo ull

Ulla har vokst fritt i de seks årene - hele 30 centimeter. Det som en gang var en yndig liten sau, framstod som en diger ullbombe med snute og fire svært korte ben. Ulla alene veier omlag 27 kilo.

Den frihetssøkende sauen ble funnet i 1500 meters høyde ved Bendingo landbruksstasjon, der den har levd på alpine planter og søkt tilflukt i fjellhuler for å overleve snøen om vinteren.

Blir film

Nyheten om «Shreks» eremitt-tilværelse har nådd alle verdenshjørner i løpet av de siste dagene.

Eieren John Perriam hadde var på vei til å «befri» rømlingen fra sin abnorme ullkåpe, men har utsatt begivenheten på grunn av den enorme medieinteressen. Nå har ønsker også en TV-stasjon å lage dokumentarfilm om «Shrek» - Ullmonsteret fra New Zealand.

ULLEN: Sauegjeter Daniel Devine trodde knapt sine egne øyne da han kom over den svært lodne ullbomba. Det var ikke lett å se at det fantes en sau under all ulla.