Ullensaker stenger ned

- En veldig vond avgjørelse, sier ordføreren.

STENGER NED: Ullensaker kommune steger ned. - Dette er ikke en avgjørelse jeg tar med lett hjerte, sier ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher til Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ullensaker kommune innfører en nedstengning av samfunnet som følge av høye smittetall. Det bekrefter ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher til Dagbladet.

Det innføres full skjenkestopp, og nedstenging av treningssentre, svømmehaller, kultur- og underholdningssteder. Alle butikker og kjøpesentre, unntatt steder som apotek, matbutikker, vinmonopol og bensinstasjoner, stenger også.

Det blir heller ikke lov med organisert idrettsaktivitet for voksne og barn.

Elever får imidlertid fremdeles møte fysisk på skolen, men kommunen vil kutte alle tiltak som samler flere kohorter, som for eksempel leksehjelp.

Tiltakene trer i kraft tirsdag og vil gjelde i to uker.

- Veldig vond avgjørelse

Ordføreren understreker at han ikke tar lett på å innføre strenge tiltak i kommunen.

- Det sitter veldig langt inne å innføre så inngripende tiltak for kommunens innbyggere, men det viktigste for oss er å verne om innbyggernes liv og helse, og derfor ser vi oss nå helt nødt til å innføre de strenge tiltakene, sier ordføreren til Dagbladet.

Han legger til:

- Dette gjøres med tungt hjerte. Det er en veldig vond avgjørelse.

Smittehopp

Det har blitt registrert høye smittetall i Ullensaker den siste tida, og R-tallet i kommunen er nå på 1,4.

- De siste 14 dagene har smittetallet ligget på 380 per 100 000 innbyggere, sier Schumacher.

Folkehelseinstituttets grense for grønne land er 20.

Økningen skyldes trolig at både den sørafrikanske- og den britiske mutasjonen sirkulerer i kommunen. Det har ført til en endring i smittebildet, og halvparten av de som tester positivt for covid-19 nå er under 20 år.

- Vi ser tydelig at mutantviruset smitter mer blant barn og unge. Tidligere var det vanlig at barn ble smittet i familien, men nå ser vi at det går smitte mellom barn og unge også. Derfor er vi nå nødt til å innføre strenge tiltak også for personer i denne aldersgruppa, sier ordføreren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer