- Ullersmo skal bli et fengsel bare for kriminelle utlendinger

Det blir slutt med TV og dagpenger, varsler Per Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLERSMO (Dagbladet): Per Sandberg vil flytte alle norske kriminelle fanger bort fra nedslitte Ullersmo fengsel. Kommer Fremskrittspartiet og Per Sandberg i regjering, vil de umiddelbart omforme det gamle fengselet til et fengsel for kriminelle utlendinger.

- Over 34 prosent - vel 1300 - av de som sitter i norske fengsler er utlendinger. Disse må vi få samlet i et fengsel, og deretter umiddelbart transportere ut av Norge, sier Sandberg til Dagbladet.

- Sparer penger Ullersmo som i mange år huset de farligste kriminelle i Norge er nedslitt, og trenger oppussing dersom fengselet skal kunne tilby den samme standarden som det nye fengslet i Halden og sikkerhetsfengslene i Skien og på Ringerike.

- Ullersmo må rustes opp for mellom en og to milliarder norske kroner, dersom fengslet skal moderniseres. Det er helt unødvendig. Ullersmo skal bli fengsel for kriminelle utlendinger, og da er det ikke nødvendig å pusse opp. Disse pengene kan vi bruke på andre fornuftige ting, sier Per Sandberg.

- Sendes hjem Lederen av Stortingets justiskomité vil at samtlige utlendinger som er dømt til mer enn tre måneders fengsel, blir plassert på «nye» Ullersmo, før de sendes direkte til hjemlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer