Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ullersmo skal bli et fengsel bare for kriminelle utlendinger

Det blir slutt med TV og dagpenger, varsler Per Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLERSMO (Dagbladet): Per Sandberg vil flytte alle norske kriminelle fanger bort fra nedslitte Ullersmo fengsel. Kommer Fremskrittspartiet og Per Sandberg i regjering, vil de umiddelbart omforme det gamle fengselet til et fengsel for kriminelle utlendinger.

- Over 34 prosent - vel 1300 - av de som sitter i norske fengsler er utlendinger. Disse må vi få samlet i et fengsel, og deretter umiddelbart transportere ut av Norge, sier Sandberg til Dagbladet.

- Sparer penger Ullersmo som i mange år huset de farligste kriminelle i Norge er nedslitt, og trenger oppussing dersom fengselet skal kunne tilby den samme standarden som det nye fengslet i Halden og sikkerhetsfengslene i Skien og på Ringerike.

- Ullersmo må rustes opp for mellom en og to milliarder norske kroner, dersom fengslet skal moderniseres. Det er helt unødvendig. Ullersmo skal bli fengsel for kriminelle utlendinger, og da er det ikke nødvendig å pusse opp. Disse pengene kan vi bruke på andre fornuftige ting, sier Per Sandberg.

- Sendes hjem Lederen av Stortingets justiskomité vil at samtlige utlendinger som er dømt til mer enn tre måneders fengsel, blir plassert på «nye» Ullersmo, før de sendes direkte til hjemlandet.

- Ullersmo ligger perfekt til. Mellom Oslo og Gardermoen. Vi vil også lage varetekstplasser for kriminelle utlendinger på Ullersmo.

- Parallelt må vi få til avtaler med hjemlandene til de kriminelle, slik at de raskest mulig overføres hjemlandet for soning av straff, sier Sandberg.

- De kriminelle som i dag selger narkotika på gata i Oslo, og deretter blir løslatt av politiet skal også til Ullersmo. Der skal de sitte til de kan sendes hjem. Kriminelle utlendinger skal ikke få gå løs i Norge, sier Sandberg.

Ikke TV og velferd Velferdstilbudene til fangene på Ullersmo vil det bli slutt på, når fengselet blir omgjort til et sted bare for kriminelle utlendinger.

- Det blir slutt på dagpenger til de kriminelle utlendingene. Velferdstilbud, permisjoner og sosiale goder blir det slutt på. De kriminelle skal merke at de sitter i fengsel og ikke er på et norsk hvilehjem. TV-er og andre goder blir det slutt på.

- Hva med mat?
De kriminelle utlendingene skal selvfølgelig få sunn og god mat, men ingen velferdstilbud. Har de først kommet til Ullersmo, er det bare en vei ut, og det er rett til hjemlandet, sier Sandberg.

- Betyr det at vi skal behandle utenlandsk kriminelle annerledes enn norske kriminelle?

- Ja! Ullersmo skal bli et fengsel, ikke en institusjon for rehabilitering.

- Politisk enighet - Skal ID-løse asylsøkere også plasseres på «nye» Ullersmo?

- Nei, vi vil opprette egne lukkede asylmottak for asylsøkerne.

- Vi du og Frp få med deg flere partier på å omgjøre Ullersmo til et fengsel for utlendinger?

- Jeg regner med bred politisk enighet om dette, til tross for at Stortinget to ganger har nedstemt forslag om dette. Fordi justisminister Grete Faremo allerede har opprettet en eget fengsel for kriminelle utlendinger på Kongsvinger.

 FÅR SKRYT:  Per Sandberg roser justisminister Grete Faremo for å ha opprettet en eget fengsel for kriminelle utlendinger på Kongsvinger. - Men det er ikke nok, sier Sandberg.   Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅR SKRYT: Per Sandberg roser justisminister Grete Faremo for å ha opprettet en eget fengsel for kriminelle utlendinger på Kongsvinger. - Men det er ikke nok, sier Sandberg. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling