Ullevaal for dyrt

Der fusjonsplanene døde, ble et samarbeid mellom Vålerenga og Lyn født. Nå går klubbene til frontalangrep mot Norges Fotballforbund (NFF) og leieprisene på Ullevaal Stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På ett punkt er vi sammenslått, i kampen mot de urimelige leieforholdene på Ullevaal Stadion, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem. - Hvis Norges Fotballforbund ikke er villige til å komme oss i møte, er det reelt for oss å spille neste sesongs hjemmekamper på Bislett. Slik er det for Lyn også. - Vi vil heller ikke utelukke muligheten for å spille på Bislett neste sesong, sier daglig leder Ole-Ray Grødseth. - Sammen med Vålerenga har vi muligheten til å fronte hvor vi skal spille og få best mulig betingelser. Slik det er nå føler vi oss bondefanget fordi vi taper store reklameinntekter på toppen av en urimelig høy baneleie. Det dreier seg om flere millioner kroner.

Banebrytende samarbeid

I sesongen som var, kjempet Vålerenga og Lyn hver sin kamp mot makta på Ullevaal Stadion. De ble møtt med døve ører. Og derfor denne foreningen som bærer preg av en solid aksjon. Mellom to klubber som på folkemunne ikke tåler lukta av hverandre.I Vålerenga har man regnet seg fram til at Tippeliga-sesongen 2002 på Ullevaal Stadion kostet klubben et sted mellom seks og sju millioner kroner i tapte reklameinntekter, tapt salg og baneleie. Dette er penger klubben ikke lenger ønsker å kaste ut av vinduet. Og derfor den felles fronten med Lyn mot NFF.Klubbene forlanger å bli hørt. - NFF, UBC (Ullevaal Business Class) og USI (Ullevaal Stadion Idrett) er samme familien, sier Kjetil Siem. - Og det er NFF som bestemmer hvem som skal få profflisens i forhold til klubbenes økonomi. Det betyr at de på den ene siden stiller strenge krav til vår økonomi for at vi i det hele tatt skal få lov til å eksistere som toppklubb, mens de på den andre siden tar blodpriser og gjør økonomien vår slik at den ikke er til å leve med. Sånn kan det ikke fortsette, sier Vålerenga-direktøren.- Vi har et veldig bra forhold til Vålerenga og kan snakke med klubben om alt som har med det sportslige og markedsmessige å gjøre, sier Ole-Ray Grødseth. - Trondheim, Bergen og Stavanger er våre hovedkonkurrenter.

Hater byrivalen

Helt sånn er det ikke på den andre siden av byen. Kjetil Siem sier:- Jeg hater Lyn og det kan du sitere meg på. Men i denne saken har vi felles interesser. Og derfor må vi jobbe sammen. Det er det eneste middelet vi har for å bli hørt av NFF.