Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Ullevål beklager legens «Debatten»-uttalelser

Administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved OUS understreker at Gunhild Alvik Nyborg ikke var representant for sykehuset under NRKs «Debatten».

BEKLAGER: Administrerende direktør ved OUS, Bjørn Atle Bjørnbeth, beklager etter «Debatten» på NRK. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Per Ervland / Dagbladet TV. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

NRK-programmet «Debatten», som ble sendt tirsdag kveld, har vakt oppsikt.

Her tok lege Gunhild Alvik Nyborg ved Oslo universitetssykehus til orde for at coronasituasjonen i Norge er ute av kontroll og mener det er på tide med full isolasjon av alle uten samfunnskritiske roller. Hun sammenliknet situasjonen med en krig, og viruset med en pest.

Flere eksperter reagerer sterkt på påstandene Nyborg kom med. NRK tar selvkritikk for at meningsmotstanderne ikke fikk mer taletid, men mener hun er en relevant kilde.

- Beklager

Dagbladet har snakket med administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth, som beklager reaksjonene.

- Hva tenker du om at coronaviruset ble sammenliknet med 2. verdenskrig og pest?

- Det vil jeg ikke kommentere.

- Hvordan opplever du at en ansatt hos dere har skapt så sterke reaksjoner?

- Vi beklager det. Hun var ikke offentlig representant for sykehuset.

- Så dere stiller dere ikke bak påstanden om at det ikke gjøres nok?

- Nei.

FÅR KRITIKK: NRK og programleder Fredrik Solvang får kjeft for Debatten om coronaviruset. Video: NRK. 18. mars 2020 Vis mer

- Mange er bekymret

Overlege Anne Bøen vil ikke gå inn i debatten, men sier at mange nok ble bekymret.

- Det verserer mange regnestykker og jeg har tillit til tallene fra FHI og Helse-Norge. Vi forholder oss til de scenarioene, sier hun.

Gunhild Alvik Nyborg har tidligere uttalt til Dagbladet at hun synes det er synd om dette blir en personfokusert debatt.

- Vi må ha fokus på en fare som truer oss. Vi må stå sammen og jobbe. Samle kompetanse fra forskjellige typer fagfelt. Vi må finne måter å forsvare oss på. Jeg synes ikke at personfokusering hører hjemme i dette, sa hun.

Hele Norges coronakart