Ullevål-direktøren kalt inn på teppet

Må redegjøre for ambulanse-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ullevål-direktør Tove Strand ble i formiddag kalt inn på teppet til statssekretær Arvid Libak i Helsedepartementet.

Hun skal her redegjøre for hva som har skjedd i saken der 37 år gamle Ali Haji Mohamed Farah ble slått ned i Sofienbergparken og deretter forlatt av ambulansepersonellet .Seinere i dag vil det bli nye møter internt i departementet, og det vil komme en uttalelse i saken, ifølge departementets pressevakt. 12.45 ble det varslet en pressekonferanse.

Ikke rasistisk

Ullevål Sykehus sa på en pressekonferanse i går at de beklaget ambulansepersonellets språkbruk, men at det ikke var rasistisk og at forskriftene ble fulgt og den skadde mannen undersøkt etter prosedyre.

Dette avviser både Ali Haji Mohamed Farahs samboer og flere vitner som var til stede da opptrinnet skjedde mandag ettermiddag.

Helseminister Sylvia Brustad har tidligere sagt hun vil ha en granskning av saken.

«Ditt svin»

Ali Farah var i Sofienbergparken mandag sammen med sin samboer, R&B-sangeren Kohinoor, og deres sju måneder gamle datter. Da han ba noen menn som spilte fotball like i nærheten av flere små barn som lå på gresset, om å flytte seg, ble Farah slått ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer