– Ullevål har aldri spurt oss

Vitner som så ambulansen forlate Ali Farah (37) med hjerneblødning, føler seg forbigått av Ullevål universitetssykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Det er rart at sykehuset ikke har tatt kontakt. De må vel være interesserte i å få alle sider av saken. Om de ikke får vitnenes forklaringer, kan de ikke gjøre en ordentlig gransking, sier sykepleier Karianne Østensen, som var et sentralt plassert vitne da Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo 6. august.

Vitnene Dagbladet har snakket med, har blitt bedt om en vitneforklaring av Spesialenheten for politisaker. Ingen har blitt spurt av Ullevål universitetssykehus.

– Når Ullevål setter i gang sin egen gransking, skulle man tro de er ute etter å få snakke med vitnene som var i parken. De har ikke kontaktet meg eller spurt et eneste spørsmål, sier Alis venn, Mohammed Abdirahman (31), som også var vitne til hendelsen.

I tillegg til Spesialenhetens etterforsking, har sykehuset selv satt i gang eksterne granskere, som vil ha sin rapport ferdig ved utgangen av september. Fylkeslegens granskingsrapport ventes klar onsdag.

Informasjonsrådgiver ved Ullevål universitetssykehus, Rune Akselsen, opplyser at sykehuset ikke vil kommentere granskingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer