Coronaviruset:

Ullevål sykehus: Fem ansatte bekreftet smittet

28 ansatte ved Ullevål sykehus har registrert symptomer som tilsier at sykehuset har valgt å teste dem. Søndag morgen opplyses det at ytterligere to ansatte ved øyeavdelingen er smittet av coronaviruset.

STENGT: Deler av øyeavdelingen ved Ullevål sykehus er stengt som følge av at fem ansatte er smittet av coronaviruset. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
STENGT: Deler av øyeavdelingen ved Ullevål sykehus er stengt som følge av at fem ansatte er smittet av coronaviruset. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Totalt fem ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus er smittet av coronaviruset, kjent som covid-19. Det bekrefter sykehuset selv i en rekke Twitter-meldinger søndag morgen.

- Seint i går kveld ble det påvist to nye covid-19-positive ansatte med tilknytning til det samme miljøet rundt enheten ved vår øyeavdeling, heter det i meldingen.

Sykehuset opplyser at de arbeider videre med ivaretakelse av pasienter og ansatte, og nødvendige avklaringer i forbindelse med de positivt testede.

- Vi fortsetter arbeidet med å ringe opp pasienter, heter det i meldingen.

Folkehelseinstituttet (FHI) bekreftet lørdag at 15 personer i Norge er smittet av viruset. Med de to nye tilfellene ved Ullevål sykehus har tallet dermed steget til 17. I tillegg er deler av øyeavdelingen ved Ullevål sykehus stengt av som følge av utviklingen.

Det betyr at poliklinikken som vanligvis er åpen for akutt hjelp er stengt.

Smittet lege

Det var fredag at sykehuset meldte at en av deres ansatte hadde ankommet Norge fra Nord-Italia forrige helg. Vedkommende gikk på jobb mandag, men opplevde symptomer på smitte natt til tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer