Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ullevål sykehus tar selvkritikk

Sjeflege Rolf Kåresen ved Ullevål sykehus innrømmer at enkelte leger nok unnlater å melde fra om feilbehandling, men avviser en generell ukultur blant legene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten skriver i dag at Kåresen legger seg flat for Helsetilsynets kritikk etter at sykehuset unnlot å melde fra da en kvinne døde etter en overdose hjertemedisin.

I 1997 døde Synnøve Eriksen på Ullevål sykehus to dager etter at hun fikk en tidobbel dose av hjertemedisinen Atropin. Overdosen ble ikke meldt til sykehusets ledelse, slik lovverket og interne retningslinjer krever.

Kåresen sier han ser svært alvorlig på den manglende viljen til rapportering som her er kommet fram, men avviser at det er en ukultur ved sykehuset der overleger dekker dekker hverandre og bevisst unnlater å rapportere feilbehandling.

Politiets etterforskning har vist at sykehuset forfalsket journalen til den 46 år gamle kvinnen. En null ble skrevet med en annen penn foran et 5-tall slik at det så ut som pasienten likevel fikk rett dose medisin.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media