Ullevål tar regningen for Gros operasjon

- Hun skal ikke lastes, sier sjef for ortopedisk avdeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for ortopedisk senter på Ullevål universitetssykehus tar fullt ansvar og hele regningen for Gro Harlem Brundtlands hofteoperasjon.

Vel vitende om at operasjonen ikke ville bli dekket av den franske sykekassen, ga ortopedisk sjef Olav Røise grønt lys for Gro Harlem Brundtlands hofteoperasjon på Ullevål universitetssykehus i februar i fjor.

– Denne operasjonen ble godkjent av meg. Dette er ikke noe Harlem Brundtland skal lastes for. Regningen belastes min avdeling, sier Røise til NTB.

Han understreker at tilfellet Gro ikke er enestående, og at han har tillatt operasjoner også for andre pasienter bosatt i utlandet der Ullevål har blitt sittende med regningen uten at det har vært snakk om akutte tilfeller.

(©NTB)

SLIPPER Å BETALE: Ullevål sykehus vil ikke belaste Gro Harlem Brundtland med omkostningene for hofteoperasjonen hun gikk i gjennom. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/SCANPIX
SLIPPER Å BETALE: Ullevål sykehus vil ikke belaste Gro Harlem Brundtland med omkostningene for hofteoperasjonen hun gikk i gjennom. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/SCANPIX Vis mer