Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ullmann taus om film- oppdrag

Liv Ullmann har i en rekorddyr reklamefilm vært med på å profilere svenske Skanska som en miljøbedrift. Det samme firmaet har brukt tetningsmiddelet Rhoca Gil i skandaletunnelen i Båstad i Sverige der fisk og dyr er funnet døde etter giftutslipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv er Ullmann svært ordknapp når Dagbladet konfronterer henne med dette.

I går gikk flere tusen i demonstrasjonstog gjennom Båstad i Sørvest-Sverige, der en ny togtunnel holder på å se dagens lys.

Rhoca Gil

Her, som ved tunnelen Romeriksporten på den nye Gardermobanen, har de brukt det kjemiske tetningsmiddelet Rhoca Gil. Fisk og dyr, deriblant fem kyr, har strøket med, sannsynligvis på grunn av giftstoffene i Rhoca Gil.

- Hva synes du om at bedriften du laget reklamefilm for, har vært medvirkende til skandalen i Sverige?

- Det vil jeg ikke kommentere.

- Hvorfor ikke?

- Jeg kjenner ikke til saken. Jeg vil først sette meg inn i dette før jeg vil si noe, sier Ullmann til Dagbladet.

Den samme kommentaren hadde Ullmann til TV4 lørdag kveld, da de sendte opptak fra den 14 minutter lange promotion-filmen fra den svenske byggentreprenør-giganten.

Berømt fotograf

Liv Ullmann laget filmen sammen med den verdensberømte svenske filmfotografen Sven Nykvist.

Det var ett av hennes krav at hennes eksmanns (Ingmar Bergman) favorittfotograf skulle være med på filmprosjektet. Sammen laget de «The world of Skanska» - som ble den verdenskjente regissøren og skuespillerens inntreden i reklamefilmverdenen. Filmen, som ifølge magasinet Vision har kostet mellom fire og fem millioner kroner, er blitt brukt i Skanskas internasjonale markedsføring.

- Filmen skal vises for høyt plasserte beslutningstakere, sa produksjonsselskapets administrerende direktør Ove Förberg til Dagbladet i vår.

Liv Ullmann har tidligere gitt uttrykk for at hun ikke synes filmen er kommersiell.

- For meg er det en opplysningsfilm, sa hun til Vision.

Se også side 8.

Hele Norges coronakart