Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ullmann vises ikke i Norge

Skamrost i Cannes. Usett i Norge. Det er skjebnen for Liv Ullmanns film, «Fortrolige samtaler». Hennes tredje film som regissør fikk hele Cannes til å juble henrykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en skandale at vi ikke får filmen! Jeg har 30 kinoer, og jeg vil ha Ullmanns film. Nå!

Oslo Kinematografers direktør Ingeborg Moræus Hanssen tar kraftig i når hun karakteriserer avtaleblunderen som hindrer norske kinogjengere i å få se Liv Ullmanns mye omtalte mesterverk, «Fortrolige samtaler».

- Dette er den reneste kriminalhistorie! Allerede før filmen var ferdig, begynte jeg å mase for å sikre meg kinoversjonen med én gang den forelå, forteller kinodirektøren.

Moræus Hanssen hadde helst sett at «Fortrolige samtaler» ble satt opp på kino før TV-versjonen ble vist.

- Vi vil ha filmen likevel. Særlig med tanke på mottakelsen den fikk i Cannes denne uka. Også med tanke på festivalens Bergman-hyllest. TV-versjonen var praktfull, og kinoversjonen likeså, sier hun.

Hun ba Norsk Filmdistribusjon sikre visning i Oslo.

- De lovet at Oslo ville få filmen like etter premieren i Cannes. Derfor var overraskelsen stor da ingen ting skjedde... Nå viser det seg at filmen bare skal vises på kino utenfor Skandinavia! Hørt på maken?