Ulltveit-Moe mener Røkke har lurt staten

Utnyttet Dag Terje Andersens naivitet, sier den tidligere NHO-direktøren.

MENER RØKKE LURTE STATEN: Tidligere NHO-direktør Jens Ulltveit-Moe sier at staten er blitt lurt to ganger av Kjell Inge Røkke - både ved det opprinnelige kjøpet og ved Røkkes salg.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MENER RØKKE LURTE STATEN: Tidligere NHO-direktør Jens Ulltveit-Moe sier at staten er blitt lurt to ganger av Kjell Inge Røkke - både ved det opprinnelige kjøpet og ved Røkkes salg. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere NHO-direktør Jens Ulltveit-Moe er ikke i tvil om at staten er blitt lurt av Kjell Inge Røkke i Aker-striden. Ulltveit-Moe mener daværende næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) bør vurdere å trekke seg som statsråd.

- Staten er blitt lurt to ganger. Dag Terje Andersen ble lurt av Røkke ved det opprinnelige kjøpet. Og staten er åpenbart lurt igjen gjennom Røkkes salg en gang til, sier Ulltveit-Moe til TV 2.

Andersen brukte fem milliarder kroner på oppkjøpet i Aker Solutions. Oppkjøpet ble gjort uten å hente inn finansiell eller juridisk rådgivning. Den tidligere NHO-direktøren mener den mangelfulle avtalen kan ha sørget for at Røkke nå har jusen på sin side i kampen mot regjeringen.

- Jeg synes Dag Terje bør stikke fingeren i jorden og erkjenne ansvaret for de feilene som ble gjort, sier Ulltveit-Moe. Han legger ikke skjul på at Andersen, som i dag er arbeids- og inkluderingsminister, bør vurdere å trekke seg som statsråd.

- Det bør han avgjort vurdere.

Selv om han mener Røkke har lurt staten og Dag Terje Andersen, mener Ulltveit-Moe at Røkke ikke har gjort noe galt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer