Ulmebrann i Høyre

Mens Bård Nylund (28) ikke er i tvil om at han skal bli sjef når han er ferdig med studiene, synes ikke Cecilie Holm (24) det frister i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Unge Høyre kjører en knallhard valgkamp i Oslo for at Michael Tetzschner skal slå ut Inge Lønning på tredjeplassen på stortingsvalglista, og for at organisasjonens tidligere leder, Nikolai Astrup, skal slå ut Afshan Rafiq fra fjerdeplassen. Organisasjonen har fulgt opp delegatene til Oslo Høyres årsmøte i dag, og mener at de har lyktes slik at Tetzschner og Astrup vinner kampvoteringene.

Inge Lønning sa først at han ikke ville stille på fjerdeplassen dersom han tapte på tredje, men nå som risikoen for å tape er rykket nærmere, er han ikke lenger så sikker. «Hypotetiske spørsmål tar man stilling til når de ikke lenger er hypotetiske», lyder det nå.

Dagbladets portrett med Lønning på lørdag gjorde det klart at bergenseren sterkt misliker å tape, men at han enda sterkere misliker tanken på å forlate politikken.

Han sier at han aldri har likt å drive valgkamp for seg selv, men føyer tappert til at «vi i Høyre er for fri konkurranse, og da må vi også akseptere at det også gjelder nominasjonsprosesser ».

Michael Tetzschner er på vei inn i rikspolitikken, og vil nok prøve alle muligheter dersom første forsøk blir tap. Det er altså all grunn til å regne med at taperen i kampen om tredjeplassen stiller opp i kampen om den fjerdeplassen som Høyre til nå har hatt en mulighet til å sikre seg i Oslo til høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer