Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulmer under Erna

Elendige meningsmålinger etter valgnederlaget tærer på tålmodigheten i Høyres rekker. Flere er kritiske til måten Erna Solberg styrer partiet på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Partiledelsen mangler initiativ. Vi må bli et atskillig mer synlig opposisjonsparti, sier en kilde til Dagbladet.

Vedkommende mener ikke at Erna Solberg bør skiftes ut, til det har hun sittet for kort tid. Men det er på høy tid at hun viser seg som en sterk og samlende leder, blir det sagt.

Gale rådgivere

- Høyre har knapt fornyet seg i det hele tatt de siste 20 åra. Nå har Erna Solberg ansvaret for å lede en fornyelsesprosess som kan gi partiet litt vind i seilene igjen, og det haster, sier en sentral kilde.

Andre sier partiet nærmest mangler politisk appell.

- Et parti vinner ikke velgere ved å gjenta Jan Petersens feil, sier en velinformert kilde.

Flere Dagbladet har snakket med sier Høyre-ledelsen har et stort kommunikasjonsproblem. Frp boltrer seg ute i brede velgergrupper, mens Høyre later til å støte velgere fra seg. De nevner tidligere finansminister Per-Kristian Foss og nestleder Jan Tore Sanner som Solbergs nærmeste rådgivere.

- Begge er utvilsomt dyktige politikere, men deres bakgrunn (Oslo og Bærum) virker muligens ekskluderende overfor velgere i andre deler av landet. Lederen mangler dessuten initiativ. Dersom Høyre igjen skulle bli et folkeparti, må partiet skaffe seg en bredere appell, sier kilden. Andre sier det tar tid å komme på banen etter fire år i regjering, og at Erna Solberg & co må få arbeidsro fram til vårens landsmøte.

 KOMMUNIKASJONSPROBLEM:  Flere Dagbladet har snakket med sier Erna Solberg og Høyre-ledelsen har et          stort kommunikasjonsproblem. -  Nå har Erna Solberg ansvaret for å lede en fornyelsesprosess som kan gi partiet litt vind i seilene igjen, sier en sentral kilde. Foto: Frank Karlsen
KOMMUNIKASJONSPROBLEM: Flere Dagbladet har snakket med sier Erna Solberg og Høyre-ledelsen har et stort kommunikasjonsproblem. - Nå har Erna Solberg ansvaret for å lede en fornyelsesprosess som kan gi partiet litt vind i seilene igjen, sier en sentral kilde. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Frp må vente

Unge Høyres leder, Torbjørn Røe Isaksen, mener også det er tvingende nødvendig å snu trenden.

- Det er klart at Høyre burde være et 20-prosent-parti. Nå bør det åpnes for en dyptgripende debatt om hva slags parti Høyre skal være. Debatten om et samarbeid med Frp må vente til vi har bestemt oss hva slags parti Høyre skal bli, sier Røe Isaksen.

Han mener det ville være en avsporing om Høyre allerede nå starter debatten om et framtidig samarbeid med Frp.

- Vi må pusse opp hjemme før vi inviterer til kaffeslabberas, sier Unge Høyres leder Torbjørn Røe Isaksen.

Han mener Høyre sliter med store identitetsproblemer etter fire år i regjering, og at det ville helt feil å gi seg til å lete etter nye samarbeidspartnere nå.

Andre sukker over at partiet tilsynelatende aldri tør å utfordre Carl I. Hagen.

- De siste 20 åra har Høyre bakket ut hver gang vi nærmet oss en grunnleggende debatt om vårt forhold til Frp. I mellomtida har Frp etablert seg som et 20-prosent-parti, mens Høyre stort sett har holdt seg på 15 prosent. Velgerne venter nå at vi viser hvor vi vil, sier kilden til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!