«Uløselig» mordmysterium løst

- Drept av pirater for 600 år siden, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I to år har fransk politi etterforsket mordet på en kvinne, som ingen har meldt savnet. Nå er endelig mysteriet løst, melder AFP.

Det var i desember 2003 at skjelettet av en kvinne i 30-årene ble funnet nær byen Plouezoc\'h i Bretagne, en dag lavvannet sto lavere enn det som vanlig var.

Den gapende flengen i hodeskallen overbeviste etterforskerne om at hun var blitt drept med en stridsøks eller et tilsvarende instrument, men de manglet både mordvåpenet, morderen(e) og den drepte kvinnens identitet.

En av teoriene til politiet var at skjelettet tilhørte kona til en lege fra Normandie, som forsvant sporløst med familien sin i 1999. Teorien ble imidlertid forkastet da den døde kvinnens DNA ikke stemte overens med den savnede legefruens.

Tilslutt ble det tatt radiokarbonprøver av kvinnen for å fastslå hvor lenge hun hadde ligget der. Det viste seg at kvinnen var blitt drept en gang mellom 1401 og 1453.

- Vi er fornøyde fordi vi i det minste vet datoen nå. Vi antar at det var pirater som drepte henne, sier Frangois Gerthosser, talsmann for politiet i Plourin-les-Morlaix.

DREPT KVINNE: Dette illustrasjonsbildet er av en annen, eldre 30-åring.