Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uløste saker går ut over andre Kripos-oppgaver

- En reell utfordring for oss, sier Kripos.

 ULØSTE SAKER:  Politiforum skriver at Kripos' «Cold case»-gruppe som etterforsker uløste saker, er underfinansiert. Det går utover andre oppgaver, forteller Kripos. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ULØSTE SAKER: Politiforum skriver at Kripos' «Cold case»-gruppe som etterforsker uløste saker, er underfinansiert. Det går utover andre oppgaver, forteller Kripos. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen som ble opprettet for å se på uløste kriminalsaker er underfinansiert, noe som går ut over andre oppgaver, sier Kripos.

Den såkalte «Cold case»-gruppen ble opprettet i kjølvannet av Monika-saken i Bergen. Politidirektør Odd Reidar Humlegård varslet at en ny enhet skulle se på uløste saker på nytt.

Nå skriver Politiforum at den nye gruppen, som skal startet opp fra nyttår, er underfinansiert, noe som går ut over andre oppgaver.

- Det er med på å bidra til at vi ikke får ytt bistand i like stor grad som ønskelig, og at vi må senke ambisjonsnivået når det gjelder egne etterforskninger, bekrefter assisterende Kripos-sjef Vigleik Antun.

Stillingene til gruppen skulle blant annet hentes fra stillinger politiet fikk på 2015-budsjettet. Problemet er at personell med den spesialkompetansen som kreves når uløste drapssaker skal vurderes på nytt, er mer kostbare enn de såkalte PB1-stillingene i budsjettet.

- Det blir en reell utfordring for oss. Selv om finansieringen kan holde til rene lønnsutgifter på noen tilsettinger, er det et tilleggsproblem at vi ikke får penger til drift. Det vil si for eksempel nødvendig utstyr til den enkelte, reiser og arbeidsmøter i forbindelse med etterforskning, sier Antun.

Politidirektoratet har ikke besvart Politiforums henvendelser om saken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media