Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulovlig å tvinge kona til å skrubbe gulvet

Det har italiensk høyesterett slått fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italiensk høyesterett har slått fast at det er ulovlig å tvinge konen sin til skrubbe gulvet, ettersom det kan regnes som mishandling. Det melder Reuters.

Saken gjaldt en mann som var blitt dømt for mishandling av ektefellen. Høyesterett (kassasjonsretten) opprettholdt dommen i går.

- Ektemannen fornedret henne og påla henne alle slags byrder, som å tvinge henne ned på knærne og skubbe gulvet som straff for at hun - i hans øyne - ikke gjorde tilstrekkelig med husarbeid, heter det i kjennelsen.

Mannen ble dømt til å betale kvinnen skadeserstatning og barnebidrag.

Kona forlot mannen etter at han hadde truet og mishandlet henne i en årrekke, og lever nå hos foreldrene sine.

Atypisk

Dommen er atypisk for italiensk høyesterett. Kritikere av domstolen sier at de fleste av dommerne er konservative machomenn.

Tidligere i uken slo høyesterett fast at det er forbudt å bruke «homse» som skjellsord. Men de har også kunngjort at homofili er en psykisk lidelse og at å kalle en utlending for en «skitten neger» ikke nødvendigvis er rasistisk.

I tillegg har de kunngjort at en kvinne ikke kunne ha blitt voldtatt fordi hun bar trange olabukser, og at det er mindre ille å voldta tenåringer dersom de ikke er jomfruer.