Lodalen:

Ulovlig camping: - Det visste jeg ikke

- Vi ringte hoteller og hytter, men det var ingenting ledig, sier camper.

IKKE SYNLIG: Marius Mickelson og sønnen slo opp telt nedenfor Breng seter sent på kvelden, og sier at de aldri så skiltet med informasjon om at det er ulovlig å campe på området. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE SYNLIG: Marius Mickelson og sønnen slo opp telt nedenfor Breng seter sent på kvelden, og sier at de aldri så skiltet med informasjon om at det er ulovlig å campe på området. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LODALEN (Dagbladet): - Vi liker å slippe å ha så mye planer i ferien, så vi lever litt fra dag til dag, sier Marius Mickelson til Dagbladet inne fra teltet sitt på Breng seter i Lodalen.

Breng seter ligger ved Lovannet, og er en populær badeplass blant turistene. Mange velger å campe i området, til ulempe for grunneierne.

14. mai 2020 vedtok Stryn kommune atferdsregler for bevaring av kulturlandskapet på Breng. Det er nå forbudt å overnatte der. Forbudet gjelder alle typer telt, campingvogner og hengekøyer.

- Det visste jeg ikke

- Vet du at du camper ulovlig?

- Nei, det visste jeg ikke, sier en overrasket Mickelson til Dagbladet.

Han forteller at han og sønnen, som er fra Stange, kom til Lodalen seint kvelden før Dagbladet snakket med han.

- Vi reiste hit til Loen, og ringte hoteller og hytter, men det var jo ingenting ledig. Derfor har vi med dette teltet i bilen, sier han.

Michelsen forteller at den grønne flekken han og sønnen har overnattet på langs Lovannet, var full av telt kvelden før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer