- Ulovlig gass-instruks

Miljøvernminister Guro Fjellanger mener at en juridisk betenkning fra Justisdepartementet øker sannsynligheten for at det aldri vil bli bygd gasskraftverk med dagens forurensende teknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjellanger mener den juridiske betenkningen fra lovavdelingen i departementet reiser tvil om stortingsflertallets instruks til regjeringen i gasskraftsaken lar seg følge opp inne rammen av forurensningsloven, eller om loven må endres.

- En del elementer i stortingsflertallets innstilling krever grundig utredning, sa statsråden på en pressekonferanse i ettermiddag.

Hun avviste å kommentere om gjennomslag for en slik utredning vil gjøre det lettere for regjeringen å leve med et nederlag når gasskraftsaken kommer til behandling i Stortinget torsdag.

Betenkningen reiser tvil om Statens forurensningstilsyn (SFT) kan fratas myndighet til å avgjøre hvor store C02 utslipp man skal tillate fra norske gasskraftverk. Betenkningen inneholder ingen bastante konklusjoner, men drøfter problemene på en måte som kan oppfattes som en støtte til regjeringen i at det må lovendring til for å omgjøre SFTs utslippsvedtak i gasskraftsaken.

(NTB)

IKKE AVGJORT: - En del elementer i stortingsflertallets innstilling krever grundig utredning, sier Guro Fjellanger.