Ulovlig innvandrer kvalt i bagasjerommet

To bosniere hevder de fant en død mann på gata. Den døde leverte de på sykehuset i Malmø. Politiet tror mannen døde i bagasjerommet på en bil - ulovlig på vei inn i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

4000 bosniske asylsøkere har kommet til Sverige i år. Det er ny rekord, og politiet mener mange av dem smugles inn i landet av organiserte ligaer.

Lillejulaften kom to menn inn til legevakta i Malmö med en død mann i 20-årene. De påsto de hadde funnet ham død på gata. Mennene ønsket ikke å gå inn på detaljer rundt den døde mannen, og de ville slett ikke opplyse sine egne navn.

Obduksjonen 3. juledag viste at mannen døde av kvelning. Samtidig meldte de to som hadde levert inn den døde mannen seg for politiet. De viste seg å være den dødes fettere.

Politiet mener dødsfallet skyldes et smuglingsforsøk til Sverige, og at mannen som døde må ha oppholdt seg i bagasjerommet på en bil. Politiet tror også at mannen ble plukket opp i Tyskland. De fant tyske mark i lommene til den døde.

Politiet sier til Aftonbladet.se at de ikke har mistenkt de to mennene for noe kriminelt.

Det siste halve året har antall flyktninger fra Bosnia til Sverige eksplodert. Årsaken skal være et rykte i Bosnia om at det er lett å få asyl og enkelt å få jobb i Sverige. 90 prosent av de som har kommet til Sverige har kommet til Skåne, skriver Aftonbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer