- Ulovlig med første skoledag på Facebook

Foreldre til førsteklassinger advares: Datatilsynet slår fast at det er ulovlig å legge ut bilder av andres barn på Facebook.

FØRSTE SKOLEDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra hadde sin første skoledag på Jansløkka skole i Asker torsdag formiddag. Prinsessen kom sammen med foreldrene kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, samt farfar kong Harald og mormor Marit Tjessem. (bak). Prinsessen i anorakk, hvitt skjørt og hvite sko.
Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ SCANPIX
FØRSTE SKOLEDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra hadde sin første skoledag på Jansløkka skole i Asker torsdag formiddag. Prinsessen kom sammen med foreldrene kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, samt farfar kong Harald og mormor Marit Tjessem. (bak). Prinsessen i anorakk, hvitt skjørt og hvite sko. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Foreldre til førsteklassinger advares: Datatilsynet slår fast at det er ulovlig å legge ut bilder av andres barn på Facebook.

Denne uken har det vært skolestart i store deler av landet. Oslo følger etter mandag. Stolte foreldre har foreviget sine håpefulle skolestartere, gjerne sammen med nye klassevenner.

Nå advarer Datatilsynet mot å legge disse bildene ut på Facebook.

- Strengt tatt er dette ulovlig. Det bryter med regelverket, sier informasjonsrådgiver Guro Skåltveit i Datatilsynet til Stavanger Aftenblad.

Regelverket sier nemlig at du må be om samtykke før du legger ut bilder av andre på nettet. Gjelder det bilder av barn under 15 år, skal foreldrene samtykke.

Skåltveit sier at det finnes unntak, som ved store offentlige arrangementer som 17. mai eller en fotballkamp. De som ikke ønsker å være med på bilder herfra, kan forlate stedet.

- Men første skoledag har barna ikke noe valg, de kan ikke velge om de vil være der eller ikke. Bilder fra klasserommet der barna gjerne også sitter med navneskilt, har ikke noe på nettet å gjøre, sier Skåltveit. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer