<strong>FØRSTE SKOLEDAG:</strong> Prinsesse Ingrid Alexandra hadde sin første skoledag på Jansløkka skole i Asker torsdag formiddag. Prinsessen kom sammen med foreldrene kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, samt farfar kong Harald og mormor Marit Tjessem. (bak). Prinsessen i anorakk, hvitt skjørt og hvite sko.
Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ SCANPIX
FØRSTE SKOLEDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra hadde sin første skoledag på Jansløkka skole i Asker torsdag formiddag. Prinsessen kom sammen med foreldrene kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, samt farfar kong Harald og mormor Marit Tjessem. (bak). Prinsessen i anorakk, hvitt skjørt og hvite sko. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ SCANPIX Vis mer

- Ulovlig med første skoledag på Facebook

Foreldre til førsteklassinger advares: Datatilsynet slår fast at det er ulovlig å legge ut bilder av andres barn på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Foreldre til førsteklassinger advares: Datatilsynet slår fast at det er ulovlig å legge ut bilder av andres barn på Facebook.

Denne uken har det vært skolestart i store deler av landet. Oslo følger etter mandag. Stolte foreldre har foreviget sine håpefulle skolestartere, gjerne sammen med nye klassevenner.

Nå advarer Datatilsynet mot å legge disse bildene ut på Facebook.

- Strengt tatt er dette ulovlig. Det bryter med regelverket, sier informasjonsrådgiver Guro Skåltveit i Datatilsynet til Stavanger Aftenblad.

Regelverket sier nemlig at du må be om samtykke før du legger ut bilder av andre på nettet. Gjelder det bilder av barn under 15 år, skal foreldrene samtykke.

Skåltveit sier at det finnes unntak, som ved store offentlige arrangementer som 17. mai eller en fotballkamp. De som ikke ønsker å være med på bilder herfra, kan forlate stedet.

- Men første skoledag har barna ikke noe valg, de kan ikke velge om de vil være der eller ikke. Bilder fra klasserommet der barna gjerne også sitter med navneskilt, har ikke noe på nettet å gjøre, sier Skåltveit. (NTB)

<strong>MÅ GI SAMTYKKE:</strong> Regelverket sier nemlig at du må be om samtykke før du legger ut bilder av andre på nettet. Gjelder det bilder av barn under 15 år, skal foreldrene samtykke. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
MÅ GI SAMTYKKE: Regelverket sier nemlig at du må be om samtykke før du legger ut bilder av andre på nettet. Gjelder det bilder av barn under 15 år, skal foreldrene samtykke. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer