Ulovlig mobil-salg til barn

Foreldrene til Sindre ble rasende da de oppdaget at 11-åringen hadde kjøpt seg mobiltelefon på Rimi. Det er ulovlig å selge mobiltelefoner til barn, hevder Forbrukerrådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sindre (11) ville så gjerne ha en mobiltelefon som de andre kameratene. Derfor gikk han til Rimi for å kjøpe en, enda han ikke fikk lov av foreldrene. En måned senere oppdaget foreldrene at sønnen hadde kjøpt en mobiltelefon med kontantkort. Hege og Roger Pedersen gikk til Rimi i Alta for å levere telefonen tilbake og få igjen sønnens penger. Men der ble de avvist.

- Dette er en prinsippsak. Selvsagt hviler det et ansvar på oss foreldre for å sørge for at barna ikke foretar slik handel. Men vi mener det vel så mye er en alvorlig sak for handelsstanden, sier Hege Pedersen til avisa Nordlys.

Ulovlig salg

Foreldrene til Sindre mener det ikke er lov å selge mobiltelefoner til så unge barn. Forbrukerrådet i Troms støtter dem.

- Barn under 15 år er umyndige og kan ikke inngå såkalt rettshandel. Handelen er i så fall utelukkende selgers ansvar, og et kjøp av hva det enn måtte være er å regne som ugyldig dersom det forlanges omgjort av foreldrene, sier Lisbeth Trollvik ved Forbrukerrådet til Nordlys.

Hovedpersonen selv, Sindre, ble ikke spurt om alder i butikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer