- Ulovlig razzia

TRONDHEIM (Dagbladet): - Narkorazziaen mot lektor Knut Schröder var ulovlig, sier advokat Janne Kristiansen. Også suspensjonen av lektoren var ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Beslutningen om ransaking i Schrøders hjem ble utferdiget etter ordre av politifullmektig Anne Benberg søndag 24. mai. Klokka 20 dagen etter banket politiet, for anledningen forsterket med narkohund, på døra, og Schrøder åpnet. Benberg vil ikke uttale seg om saken.

Leder i Den norske advokatforenings utvalg for strafferett og -prosess, Janne Kristiansen, sier at uten vedkommendes skriftlige samtykke kan razzia bare foretas etter beslutning av retten, når dette er mulig. - I dette tilfellet gikk det altså en hel rettsdag uten at politiet gikk til forhørsretten med begjæring om en rettslig kjennelse for ransaking. At det ikke ble gjort, finner jeg ubegripelig og i strid med straffeprosessloven. Handlemåten betyr at politiet mandag kveld ikke lenger kan påberope seg såkalte ferske spor, altså bevisforspillelse, slik det er gjort av politiet, sier Kristiansen.

Feil suspensjon

Schrøders forsvarer, advokat Christian Wiig, sier at politiet må være meget forsiktige før de aksjonerer på denne måten.

- En razzia er en meget stor påkjenning for siktede og hans nærmeste, sier Wiig. Samtidig er det klart at suspensjonen av Schrøder, som var en direkte konsekvens av politiaksjonen, var ulovlig. Gunnar Wibe i Lærerforbundet i Sør-Trøndelag sier at vedtaket ble fattet av feil organ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer