Ulovlig våpenliga avslørt av Instagram

Politiet i New York med rekordstort våpenbeslag.

BESLAG: Politiet i New York og borgermesteren i byen viser frem rekordbeslaget av illegale våpen. Foto: Mark Lennihan/AP/NTB Scanpix
BESLAG: Politiet i New York og borgermesteren i byen viser frem rekordbeslaget av illegale våpen. Foto: Mark Lennihan/AP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det største våpenbeslaget i New Yorks historie, ble mandag vist fram for pressen, skriver New York Daily News.

New Yorks ordfører Michael Bloomberg og politimester Raymond Kelly svarte på spørsmål om politiets etterforskning i saken.

254 illegale våpen er tatt, etter opprullingen av et omfattende kriminelt nettverk av våpenselgere.

Det var et bilde på Instagram som felte våpenligaen. Politiet fikk tips om en rapper, ved navn Matthew Best, som lastet opp bilder av våpen og kontanter på sin Instagram-konto.

Politiet sporet opplastingene til et lydstudio i etasjen over en restaurant i byen.

Deretter tok en politispaner kontakt med mannen under dekke av å være en potensiell kjøper. 19 personer ble arrestert i forbindelse med saken.

Delstaten New York forbyr våpen, og ordføreren Michael Bloomberg er selv aktiv i den politiske kampen for strengere våpenlov i hele USA, og har bidratt med flere millioner dollar i lobbyarbeidet for lovendring.

Blant våpene de fant var en maskinpistol av typen Mac 11, med en lyddemper på størrelse med pistolen. Politiet fant også et svært kraftig maskingevær med lasersikte.

Selgerne lastet våpnene i kofferter og benyttet vanlige rutebusser til å komme seg fra North og South Carolina med en liberal våpenlov og den restriktive delstaten New York.

LOBBYIST: Borgermester Michael Bloomberg er selv aktiv i kampen mot våpen på nasjonalt nivå Foto: Mark Lennihan/AP/NTB Scanpix
LOBBYIST: Borgermester Michael Bloomberg er selv aktiv i kampen mot våpen på nasjonalt nivå Foto: Mark Lennihan/AP/NTB Scanpix Vis mer