Ulovlig vinlotteri hos kultur-Anne

En flaske vin kan fort bli én for mye. I hvert fall i Kulturdepartementet, som hver uke i flere år har arrangert ulovlig vinlotteri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinlotteri på jobben er nemlig forbudt. Men fortvil ikke. Neste år kan det populære lotteriet bli lovlig.

Ledelsen i Kulturdepartementet legger seg langflat når Dagbladet ringer og avslører lovbruddet. Kulturbyråkratene bekjenner umiddelbart sine synder, som har pågått i årevis.

- Jeg forsøker ikke å bortforklare noe, men vinlotteriet er en tradisjon jeg arvet da jeg begynte her i 1991, sier lederen for idrettsavdelingen, ekspedisjonssjef Hans B. Skaset.

Han visste ikke at vinlotteri var ulovlig og kan straffes med bøter og fengsel i inntil tre måneder.

En fem-krone

- Hver uke deles det ut en til to flasker med god vin av forskjellige merker, sier Skaset.

Loddene koster fem kroner stykket. Skaset har selv vunnet noen ganger, men det har blitt mer tap enn gevinst gjennom årenes løp.

Det er ikke bare i departementets idrettsavdeling vinlotteri foregår. Dagbladet vet at lovbruddet er hyppig også blant andre byråkrater som til daglig utarbeider nye lover og regler for Ola nordmann.

Ny lotterilov

Selv om vinlotteri er forbudt i dag, kan det bli lovlig fra neste år.

Stortinget har allerede endret alkoholoven og åpner for utlodning av alkohol på arbeidsplasser. Men tross dette setter fortsatt lotteriloven en stopper for gevinster som kan gi promille.

- Regjeringen har ikke avgjort om man skal tillate alkoholgevinster eller ikke i lotteriloven. Det sier politisk rådgiver og KrF-mann Hans Olav Syversen.

Ekspedisjonssjef Hans B. Skaset i Kulturdepartementet lover å kutte ut vinlotteriet på kontoret nå som han er gjort oppmerksom på at det er ulovlig.